A lakásriasztó távfelügyelet fontos lehet-e, szükséges e? Ez manapság egy nagyon vitatott kérdés az emberek körében. Mint tudni lehet a lakásriasztó távfelügyeletet biztosító cégek a helyszínre érkezési időt átlagosan maximum 15 percben határozzák meg.

távfelügyelet

( Ezt minden esetben egyeztetni kell a lakásriasztó távfelügyeletet biztosító céggel, mert lehetnek eltérések egyes településeknél.) Van aki szerint ez sok idő. Viszont érdemes jobban bele gondolni a lakásriasztó távfelügyelet előnyeire, Először is egy olyan védelmet kapunk általa, mely a nap 24 órájában figyeli az esetleges riasztásokat. Ráadásul a betörők sem olyan épületbe fogak betörni, amelyre ki van téve, hogy távfelügyelettel védett. Ebben az esetben ugyanis nagyobb a lebukás veszély, mivel rövid időn belül a helyszínre ér a járőr.
Ugyanis ők is tisztában vannak azzal, hogy egy lakásriasztó távfelügyelettel védett ingatlanba korlátozott idő áll rendelkezésre arra, hogy betörtjenek, összeszedjék az értéket és még el is hagyják a helyszínt anélkül, hogy lebukjanak. Inkább keresnek egy kevesebb kockázattal járó ingatlant, ami mondjuk nem lakásriasztó távfelügyelettel van védve.